Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet Login dengan akun Jejaringsosial.com anda Daftar sebuah akun Jejaringsosial.com
 
Go Back   Home > Komputer
Lupa Password?

Gambar Umum Video Umum




 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #1   Report Post  

Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

Aku punya 2 komputer, sebut saja A dan B, yang jaraknya cukup jauh dan tersambung memakai LAN dan sama2 tersambung internet

Aku ingin mengendalikan komputer A melalui komputer B, jadi tidak harus jalan ke komputer A lagi untuk mengendalikannya


ini namanya apa ya dan bagaimana caranya?

kalau ada programnya pakai apa


:terimakasih:
City Level

Post: 380
 
Reputasi: 2






Reply With Quote     #2   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

kalo mengendalikannya kayak shudown ya pake billing aja, kalo mau lebih ekstrim lagi pake trojan
c_karh9
National Level

Post: 1.262
 
Reputasi: 4

__________________

Intel Core 2 Duo 2.6 GHz| GNU/Linux Fedora11-Leonidas | 4 Gb of DDR3 RAM | NVIDIA GeForce 8800 GT Ultra 512 MB
***** Sell Premium Account ##########, Paypal verified, cPanel 11. Want It ? PM me ******





Reply With Quote     #3   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

Kutip:
Oleh pentolan View Post
Aku punya 2 komputer, sebut saja A dan B, yang jaraknya cukup jauh dan tersambung memakai LAN dan sama2 tersambung internet

Aku ingin mengendalikan komputer A melalui komputer B, jadi tidak harus jalan ke komputer A lagi untuk mengendalikannya


ini namanya apa ya dan bagaimana caranya?

kalau ada programnya pakai apa


:terimakasih:

namanya remote desktop.kalau windows xp udah ada programnya inside.jd tidak perlu install program lain lagi




Langkah 1


To use Remote Desktop

With Remote Desktop, you can connect to your work computer from home and access all of your programs, files, and network resources as though you were actually sitting in front of your computer at work.

You need three things to create a remote location:
1.
Microsoft Windows XP Professional must be installed on the computer containing the files and programs that you want to access from a remote computer. The computer must also be part of a corporate network in which Remote Desktop connections are permitted. This computer is known as the host.
2.
The remote computer must be running Windows 95 or later. This computer must also have the Remote Desktop Connection client software installed. The remote computer is known as the client.
3.
Both computers must be connected to the Internet through a VPN connection.
Note: If you're not connecting to the host computer through a VPN, you'll need to use the actual IP address of the host computer instead of the computer name.
To set up the Remote Desktop, start with the host computer, which in this example is your work computer.
1.
Verify that you are signed in as the administrator.
2.
Click Start, click Control Panel, and then click Performance and Maintenance.


3.
Click System.


4.
Click the Remote tab, select the Allow users to connect remotely to this computer check box, and then click OK.


Next, make sure you have Windows Firewall set up to allow exceptions.
1.
In the Control Panel, click Security Center.


2.
Under Manage security settings for, click Windows Firewall.


3.
Make sure the Don't allow exceptions check box is not selected.


4.
Click the Exceptions tab, and verify that the Remote Desktop check box is selected.


5.
Click OK, and then close the Windows Security Center window.
Your host computer is now set up to allow remote access.

You will need the name of the host computer.
6.
In Control Panel, click Performance and Maintenance, click System, and then click the Computer Name tab.


7.
Write down the full computer name, and then click OK.
8.
Close Control Panel.
9.
Leave this computer running, locked, and connected to the corporate network with Internet access.


















Langkah 2


Connect your remote computer to the host computer

To connect your home computer, which is the client (or remote) computer to your work (or host) computer, follow these steps:
1.
On your home computer, click Start, point to All Programs, and then point to Accessories.
2.
In the Accessories menu, point to Communications, and then click Remote Desktop Connection.
3.
In the Computer box, type the computer name of your host computer, which you wrote down earlier.


4.
Click Connect.
5.
When the Log On to Windows dialog box appears, type your user name, password, and domain (if required), and then click OK.



The Remote Desktop window opens, and you see the desktop settings, files, and programs that are on your host computer, which in this example is your work computer. Your host computer remains locked, and nobody can access it without a password. In addition, no one will be able to see the work you are doing remotely.
To end your Remote Desktop session:
1.
Click Start, and then click Log Off at the bottom of the Start menu.
2.
When prompted, click Log Off.




City Level

Post: 176
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #4   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

selain dengan remote dekstop ada gak ya?????
Akhmad88
City Level

Post: 252
 
Reputasi: 1






Reply With Quote     #5   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

bos ada yg pke bahasa indonesia gx ?
maklum wong katrok dan ndeso
bim_ghost
Village Level

Post: 64
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #6   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

Selain remote desktop Ada beberapa program lain yang bisa dipakai :
- pcanywhere
- Radmin
trus ada beberapa lagi yang saya lupa namanya. Tapi semuanya pasti membutuhkan IP untuk bisa diremote. Karena itu kita perlu tahu konfigurasi di network masing2 sehingga bisa menjawab pertanyaan apa bisa diremote atau tidak. Kalau bisa, maka kita tinggal pikirkan caranya.
rahwana
City Level

Post: 465
 
Reputasi: 2

__________________
Ayom Rahwana
--------------
Tersedia : Internet murah di Sidoarjo dan Solo.
Internet, bukan sekedar murah, tapi berkualitas





Reply With Quote     #7   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

nambahin atu pake NetSupport
ak4037
City Level

Post: 138
 





Reply With Quote     #8   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

Y pake Radmin aj lebih User Friendly tinggal pilih IPx
graha_nurdian
National Level

Post: 1.332
 
Reputasi: 169

__________________
I am Back since 2011 !

Recent Blog:





Reply With Quote     #9   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

lebih extrim pakek linux. loe ga cman bisa ngremot. ambil data ato edit data di kompie yg loe susupi jg bisa.
he...he caranya km cari ndiri ya, moga aja banyak di paman google.
spesial bwt yang pengen ganti nilai biar cpt lulus. HUAHAHAHA............

klo yg laen mls. soale kudu tau user, password, ma IP.
lisaristina
Continent Level

Post: 3.772
 
Reputasi: 111






Reply With Quote     #10   Report Post  

Re: Gimana cara mengendalikan komputer lain dari LAN/internet

om kalo yg satu pake xp,satu lagi vista bisa gak??
agus_x24
City Level

Post: 294
 
Reputasi: 3

Reply
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar Threads
Thread Original Poster Forum Replies
Cara Mudah Raih Dollar Dari Internet Raih-Dollar Jasa & Freelancer 2
Gimana klo cewekmu direbut cowok lain???? Ashashi Cinta & Romantis 9


Pengumuman Penting

Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.