Ringgit terus melemah Login dengan akun Jejaringsosial.com anda Daftar sebuah akun Jejaringsosial.com
 
Go Back   Home > Politik, Ekonomi & Hukum
Lupa Password?

Gambar Umum Video Umum


Ringgit terus melemah




 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #1   Report Post  

Ringgit terus melemah

Sebab ringgit terus melemah:

1. Tiada democration di negara kita.
2. Inflasi yang sangat tinggi berbanding negara jiran.
3. korap yang terus meningkat.
4. Polis yang tidak jujur.
5. Tenaga professional kita yang x kembali ke negara asal.
6. Pemodal asing yang enggan melabur terus bertambah.

add from medical.
1. Kekurangan tenaga kesihatan.
2. Tenaga Kesihatan yang x professional and competen (sub unit is not competen to do their work).
3. Medical staff yang x professional and competen (usually in ward, they cannt do prosedure like pasang intravenous line dan amik darah).

last last jumlah pesakit luar negara berkurang dan pesakit kita yang pegi luar negara increase.

maybe korang bole tambah

source :
padangjawa.com
Home Level

Post: 8
 
Reputasi: 0

 

   






Reply With Quote     #2   Report Post  

Re: Ringgit terus melemah

gak dimana-mana sama aja, kurup meraja lela. aduh, sabar... sabar...
City Level

Post: 152
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #3   Report Post  

Re: Ringgit terus melemah

ternyata badawidollah org malay.........mending curhat giniannya di forum malaysia aja

tenaga profesional enggan kembali, eleh mang berapa banyak tenaga profesional malaysia di luar?
cat_girl
National Level

Post: 1.211
 
Reputasi: 5






Reply With Quote     #4   Report Post     Original Poster (OP)

Re: Ringgit terus melemah

Kutip:
Oleh cat_girl View Post
ternyata badawidollah org malay.........mending curhat giniannya di forum malaysia aja

tenaga profesional enggan kembali, eleh mang berapa banyak tenaga profesional malaysia di luar?
aku indonesia asli
hehe
bapak jawa
mamak padang

baktiku pada INDONESIA ku

sekarang belajar dan bekerja di malaysia.

bulan depan balik kampung
malaysia
sampahhhhhhhhhhhhh
uhauauauaha
Home Level

Post: 8
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #5   Report Post  

Re: Ringgit terus melemah

gw juga belajar dan kerja di malaysia sekarang, tapi sedikitpun ga pernah niat ngomong pake bahasa melayu
Ga peduli sama masalah politik disini, udah lah kasih aja kesempatan ke anwar cape gw nonton yg busuk2 di berita tv3
cat_girl
National Level

Post: 1.211
 
Reputasi: 5

Reply
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search





Pengumuman Penting

Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.