Daftar Kecap Undak Usuk Bahasa Sunda  (ragam Hormat jeung Ragam Loma)
 
Go Back   Home > Belajar Bahasa Lain

Daftar
Lupa Password?


Anda juga bisa login menggunakan akun Jejaringsosial.com anda
Gambar Umum Video Umum Radio & TV Online





 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #1   Report Post  

Daftar Kecap Undak Usuk Bahasa Sunda (ragam Hormat jeung Ragam Loma)

Loma = Hormat ka sorangan = Hormat keur ka batur

A

abus, asup = Lebet = lebet
acan, tacan, encan = teu acan = teu acan
Adi =Adi =rai, rayi
Adu =Adu = aben
Ais= Ais= emban
ajang, keur, = pikeun = Kanggo haturan
ajar = Ajar = wulang, wuruk
aji, ngaji = Ngaji = ngaos
akang = Akang = engkang
aki = pun aki = tuang éyang
aku, = ngaku aku, ngaku = angken, ngangken
ali = Ali = cingcin, lelepen
alo = pun alo = kapiputra
alus = saé = saé
ambéh, supaya, sangkan = supados = supados
ambek = ambek = bendu, wera
ambeu, ngambeu = ngambeu= ngambung
amit, amitan= permios = permios
anak = pun anak = putra, tuang putra
anggel = bantal = bantal, kajang mastaka
anggeus, enggeus = réngsé = parantos
angir, diangir = dikuramas = dikujamas
anjang, nganjang = ngadeuheus= natamu
angkir, diangkir = diondang, disaur = diulem, disaur
antara = antara = antawis
anteur, nganteur = jajap, ngajajapkeun = nyarengan
anti, nganti, dago, ngadagoan = ngantosan= ngantosan
arang, langka = awis-awis = awis-awis
arék = badé, seja = badé, seja
arep, ngarep-ngarep = ngajeng-ngajeng = ngajeng-ngajeng
ari = dupi = dupi
asa, rarasaan = raraosan = raraosan
asal = kawit = kawit
aso, ngaso = ngaso = leleson
astana = pasaréan = pajaratan
atawa = atanapi = atanapi
ati-ati, kadé = ati-ati = atos-atos
atoh, bungah = bingah = bingah
awak = awak = salira
awéwé = awéwé = istri
her_is_mine
her_is_mine her_is_mine is offline
National Level

Post: 1.917
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM
       





Reply With Quote     #2   Report Post  

Re: Daftar Kecap Undak Usuk Bahasa Sunda (ragam Hormat jeung Ragam Loma)

Neng teh orang sunda asli, kenalan atuh akang..
Anak-sebelah Anak-sebelah is offline
Village Level

Post: 63
 
Reputasi: 1






Reply With Quote     #3   Report Post  

Re: Daftar Kecap Undak Usuk Bahasa Sunda (ragam Hormat jeung Ragam Loma)

kecap dalam bahasa sunda itu maksudnya gimana sih neng? kang? enteu ngerti abdi mah..

tolong di reply pake bahasa indonesia aja ya biar temen yang gakk ngerti kaya megha bisa paham..
Megha
Megha Megha is offline
World Level

Post: 16.429
 
Reputasi: 547

__________________

Reply
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search





Pengumuman Penting

- Pengumuman selengkapnya di Forum Pengumuman & Saran


Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.