Bobodoran Sunda  (Humor Bahasa Sunda) Login dengan akun Jejaringsosial.com anda Daftar sebuah akun Jejaringsosial.com
 
Go Back   Home > Belajar Bahasa Lain
Lupa Password?

Gambar Umum Video Umum


Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)




 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #11   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Acay : sbarahaan jeruk na mang?
Tukang Jeruk : sakilo 15rb, bade sbaraha kilo?
Acay : nu bener mang? amis teu, mun haseum kumaha?
Tukang jeruk : amis, lamun haseum mah gratis we lah
Acay : nya sok lah nu haseum na weh 2 kilo
Tukang jeruk : ~!@#$%^&
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM

 

    Anda mengendarai mobil atau sepeda motor setiap hari?
** Download software yang membantu
banyak orang berkendara di jalan raya, klik disini **







Reply With Quote     #12   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Hiji mangsa si Oni hoyong kursus komputer.
Oni : “Teh, pami daftar keurseus sbaraha nya?”
Teteh: “Daftarna bayar 50rb di sasih ka hiji, kanggo sasih ka-2 sareng saterusna bayar 20rb tiap bulan”
Oni : “Okelah pami kitu mah abdi daftar na di bulan ka-2”
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #13   Report Post  

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

*thumbs up*
nachchan
Village Level

Post: 54
 
Reputasi: 11






Reply With Quote     #14   Report Post  

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Wakakakakak

Lucu bgt!!!
T.O.P deh....

Lagi donx
hamtaro_87
City Level

Post: 384
 
Reputasi: 5






Reply With Quote     #15   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Warga: Jang ari sensus teh kanggo pemilu? Asa cik keneh didata....
Patugas: Sanes pa .....
Warga: Kanggo BLT?
Patugas: Sanessss ..............
Warga : Ari geus keur naon atuhhh???? (rada nyereng ...tur nyentak)
Patugas : (ngajawab bari reuwas) Kanggo ngagentos lagu Rhoma Irama..... Lagu nu kapungkur " 135 juta penduduk Indonesia....." tos kadaluwarsa. Janten hasil sensus teh diantos pisan ku Kang Haji Rhoma Irama.
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #16   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Poe jumaah jalma geus kumpul di masjid. Jarum jam nincak kana angka 12. Hawar-hawar sora adan ti lembur peuntas. Sedengken di masjid ieu can aya nu adan. Ketua DKM luak-lieuk neangan muadzin. Jigana teu datang aya halangan. Jamaah silih toel maksudna nitah adan ka babaturannana. Mugen papada embung. Adzan di lembur pentas ampir beres, di dieu can aya nu adzan.

Jung nangtung si Johan preman kampung, gidig leumpang bari dodongkoan ka hareupeun mimbar, kerewek mik speker dicekel.

Kabeh jamaah kaget campur reuwas oge hariwang si Johan teu bener beh ditu ngaco adzanna. Teu aya nu wani ngahulag, preman kampung tea atuh.

Celengkeung si Johan adzan. Teu sangka alus kacida sorana, tajwid makhrojna eces pisan. Jamaah olohok. "Alus euy sora si Johan teh....teu nyangka uing mah.." ceuk salah saurang jamaah.

Jigana eta pujian teh kadenge ku si Johan, nu keur adzan tea. Atuh si Johan "ngarespon" kana eta pujian bari tetep mix speker mah dicekel keneh.."Aing teaaa.... anjing ...adzan mah bisa ti leuleutik...!"
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #17   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

Pasen Panas Dokter Panas

Salembur kaserang DB alias demam berdarah (muriang ngageutih). Kacaritakeun Neng Geulis geus dua poe ngarasa awakna panas, buru-buru indit ka dokter.
Dokter : "Teu damang naon?"
Neng : "Panasss, Dok..."
Dokter : " Cobi urang parios" bari nitah Neng ngagoler na tempat pamariosan. Dokter ngasupkeun thermometer na handapeun letah Neng pasen. Teu lila termometer dicabut terus diilikan.."Normal Neng pami panasna sakieu mah.."
Neng : " Tapi abdi naha ngaraos panas....nya Dok...."
Dokter : " Cobi urang parios dina kelek.."
Biasa ari termometer mah diasupkeunna teh di nu nyempil
Neng : " Muhun mangggaa..."
Dokter : " Sami Neng ... hasilna teh nunjukkeun panas Neng normal..."
Neng :" Aduh.... kumaha nya dok .... keukeuh abdi mah ngaraos paranas...! Cobi atuh dok pariosna na bujur...." ceuk si Neng mere saran.
Dokter ngagebeg rewas .... kudu nempelkeun termometer na bujur. Asa kakara ngetes panas na bujur mah.
Dokter : "Muhun mangga.... pami kahoyong Neng kitu mah..!"
Sanggeus si Neng pasen nangkubkeun awakna.... teu lila ti harita ..ari gorowok teh...." Dokter.....lepat.... Dokter lepat etamah sanes bujur...!"
Dokter : " Tenang ...... Neng ,,,,, da ieu oge sanes termometer...!"
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #18   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

TUKANG DAGANG PEUYEUM

Ieu carita ngebrehkeun tukang peuyeum anu teu bisa jeung teu ngarti Bahasa Indonesia.Dina hiji mangsa si tukang peuyeum dagang di Jakarta.
Tukang peuyeum: "Peuyeum.....peuyeummmm....!"
Kitu jeung kitu ngagorowokna teh sapaparat gang. terus aya nu ngageroan, eta nu ngageroan teh teu apaleun yen tukang peuyeum teh teu bisa Bahasa Indonesia.
Urang Jakarta: "Bang.... sini Bang!"
Si tukang peuyeum nyampeurkeun, lain ngarti kana panggeurona tapi bakating ku panasaran eta urang kota teh ngomong naon.
Orang kota: "Beli tapenya bang satu kilo."
Tukang peuyeum:"Punten a... ieu mah sanes tempe tapi peuyeum."
teu di sangka eta orang kota bisa Basa Sunda.
orang kota: "muhun pan tape teh Bahasa Indonesiana tina peuyeum."
Tukang peuyeum: "Ah..Sanes a peuyeum peuyeum tempe tempe da bahanna ge beda. Tempe mah tina kacang peuyeum mah tina sampeu"
orang kota: "Dasar gila..!"
Tukang peuyeum: "Teu gila da peuyeumna ge ditutupan."
orang kota: "Lain gila tapi gelo dasar oon...!"
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #19   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

PALILA-LILA TEULEUM

Si Otong datang ka indungna bari haruhah-harehoh, awakna rancucut.
“Geus ti mana maneh, Otong? Eta awak mani rancucut kitu?” ceuk indungna reuwaseun.
“Tos ti balong, Ema! Palila-lila teuleum jeung si Otong!”
“Ari Si Otongna di mana ayeuna?”
“Aya keneh di balong…tapi tos ngambang!” tembal Si Otong teu kireum-kireum.
“Kumahaaa??!” indungna langsung ngalenggerek kapiuhan.
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #20   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Bobodoran Sunda (Humor Bahasa Sunda)

NGAJUAL SAPI

Mang Koswara rek ngajual sapi. Tapi unggal sapi rek ditaekkeun kana treuk, eta sapi teh ngadat bae embungeun naek. Geus satengah jam Mang Koswara ugal-ugil bari luut-leet kesang, tapi si sapi teh angger merod. Ambek nyedek tanaga midek, Mang Koswara nyentak, “Dasar sapi goblog! Ari maneh hayang naon sih?” ceuk Mang Koswara bari ngadegungkeun hulu sapi.
Na ari pok teh si sapi nembalan, “Mmmoohhh..!! hayang di hareup! Di tukang mah tiris!!”
Mang Koswara ngabecir!
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM
Reply
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar Threads
Thread Original Poster Forum Replies
Bahasa Sunda Anu Lemes her_is_mine Belajar Bahasa Lain 13
Kamus Bahasa Sunda-Indo & Indo-Sunda KalinaMaryadi Belajar Bahasa Lain 23
Belajar bahasa Sunda 4 newcomers chika2 Belajar Bahasa Lain 23
Belajar bahasa Sunda yuk!!! chika2 Belajar Bahasa Lain 77
siapa yang gak bisa bahasa sunda? syifa-feehily Belajar Bahasa Lain 165


Pengumuman Penting

Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.