Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda Login dengan akun Jejaringsosial.com anda Daftar sebuah akun Jejaringsosial.com
 
Go Back   Home > Belajar Bahasa Lain

Daftar
Lupa Password?


Gambar Umum Video Umum





 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #1   Report Post  

Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda

Dina kahirupan sapopoe urang tangtu salawasna ngagunakeun pakakas. Pakaks ngabogaan guna nu utama pikeun ngagampangkeun pagawean manusa. Patani bisa ngagarap sawahna ngagunakeun pacul. Sangu nu ku hidep dahar unggal poe asalnamah apan tina pare anu ditumbuk make lisung.

Ayeunamah pakakas saperti kitu teh geus langka kapanggih. Jaman geus canggih, ngagarap sawah bisa ngagunakeun traktor. Pon kitu deui ngolah pare jadi beas oge ngagunakeun mesin. Tapi sanajan kitu sabenerna urang teh teu kudu apal kana pakakas-pakakas jaman baheula teh, sabab eta teh mangrupakeun paninggalan budaya anu kudu dilestarikeun.

Tah di handap ieu aya sababaraha pakakas anu ku hidep kudu apal.

1. Lisung


Lisung nyaeta alat paranti nutu banguna siga parahu.

2. Ayakan



Ayakan nyeta parabot paranti ngala lauk jeung paranti ngayak. Ngayak= misahkeun barang nu badag jeung nu lembut.

3. Haseupan



4. Nyiru



5. Kohkol



6. Siwur



7. Sinduk


8. Teuleupok


9. Pacul


Diajarbahasasunda,com
her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM

 






Reply With Quote     #2   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda

Mutu & Coet

her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #3   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda

Kujang
Senjata tradisional khas JawaBarat

her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #4   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda

Sapu Nyere (Lidi)

her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM





Reply With Quote     #5   Report Post     Original Poster (OP)

Bls: Istilah Pakakas/Alat-alat Sunda

Arit

her_is_mine
National Level

Post: 1.918
 
Reputasi: 25

__________________
Dukung Kami...........

INDONESIAINDONESIA.COM
Reply
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar Threads
Thread Original Poster Forum Replies
BUTUH ALAT UTK MENGETEST AIR (Ph METER)/ALAT& LAB? ellia1912 Kesehatan & Kecantikan 1
belajas trik & tips magictian / pesulap alat-alat !!! seru mochwahyudin Misteri & Supranatural 2
Jual Alat alat Kantor khusus bandung/jawabarat wirabandung Properti, Rumah, Apartemen, Kost 1
Jual GPS, ALAT SURVEY dan ALAT GEOLOGI MURAH!!! d_mank Elektronik 2
cuci gudang, www.e-medik.com , alat - alat kesehatan penting buat anda miloais Kesehatan & Kecantikan 6


Pengumuman Penting

Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.