(sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..?? Login dengan akun Jejaringsosial.com anda Daftar sebuah akun Jejaringsosial.com
 
Go Back   Home > Belajar Bahasa Lain
Lupa Password?

Gambar Umum Video Umum





 
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Reply With Quote     #1   Report Post  

(sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

Pulau jawa paling akeh penduduk e tpi sing g' ngerti,g' paham lan g' iso boso jowo akeh tunggale...wong jowo g' njawani opo sebabe...??
liebeBlaCK
Village Level

Post: 40
 
Reputasi: 1

__________________

Recent Blog:

 






Reply With Quote     #2   Report Post  

Bls: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

Ora njawani iku sing koyo opo?
Ora iso boso jowo? ora paham budoyo jowo?


-dipi-
Dipi76
Continent Level

Post: 9.577
 
Reputasi: 1117






Reply With Quote     #3   Report Post     Original Poster (OP)

Yoa...akeh penduduk jowo sig g' paham bahasa jowo lan G' paham jati diri ne sebagai wong jowo...
Pulo jowo g' cma jawa timur tp seg unug jawa2 sig laen ne tapi knopo slalu sig d' arani sejatine wong jowo iku wong jawa timur..??
Pemahaman iku wes melekat nang ati masyarakat..
Akeh wong jawa barat,jawa tengah yen ape tindak nang jawa timur lag muni
"aku ape nang jowo"
g' mrasa leg awak e dewe iku yo wong jowo bagian tko pulo jowo utowo
kta2 sig srig muncul nang kota2 bsar jawa sig d' gawe bhan guyonan misale "maklum wong jowo,dsar wong jowo bla2...bla..bla.." pdahal sing ngomong iku yo wong jowo...
Tau ngroso nggak kyok ngunu iku..??sbgai wong jowo dgn sadar po tanpa sadar g' mengakui leg awak e dwe sbgai wong jowo...??
Aq sering merasa sbgai wong jowo g' njawani...
Budaya jowo g' paham,tuture jowo cma iso jowo ngoko,g' paham huruf honocoroko lan lintu2 ne...
Lan lweh parah g' ngerti sebabe nyangopo Kalah karo turis2 luar negeri, akeh turis sig luweh lancar bso jowo mulai tu2r e kromo inggil sampeg tindak tanduk e sesuai karo filosofi jowo tutur tinular...budoyo jowo luweh paham lan luweh njawani...
liebeBlaCK
Village Level

Post: 40
 
Reputasi: 1

__________________

Recent Blog:





Reply With Quote     #4   Report Post  

Bls: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

soale.. plajarne bohoso jowo ono tapi jarang digawe..
koyo aku iki.. bahasane ajur.. campuran jowo indonesia. malangan..
sinamaniez
Village Level

Post: 38
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #5   Report Post  

Bls: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

perasaan sing dianggap wong jawa sing njawani kuwi dudu jatim thok dech ...malah luwih identik karo jateng, utomone solo-jogja ...
ishimaru
Continent Level

Post: 2.800
 
Reputasi: 122






Reply With Quote     #6   Report Post  

Bls: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

tapine kita sedareng podo jowo.. hahahah..
sah2 ae lek pingin bisa boso jowo..
ancur banget bahasaku!!

itung2 blajar... hohoho
sinamaniez
Village Level

Post: 38
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #7   Report Post  

Re: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

Kutip:
Oleh liebeBlaCK View Post
Yoa...akeh penduduk jowo sig g' paham bahasa jowo lan G' paham jati diri ne sebagai wong jowo...
Pulo jowo g' cma jawa timur tp seg unug jawa2 sig laen ne tapi knopo slalu sig d' arani sejatine wong jowo iku wong jawa timur..??
Pemahaman iku wes melekat nang ati masyarakat..
Akeh wong jawa barat,jawa tengah yen ape tindak nang jawa timur lag muni
"aku ape nang jowo"
g' mrasa leg awak e dewe iku yo wong jowo bagian tko pulo jowo utowo
kta2 sig srig muncul nang kota2 bsar jawa sig d' gawe bhan guyonan misale "maklum wong jowo,dsar wong jowo bla2...bla..bla.." pdahal sing ngomong iku yo wong jowo...
Tau ngroso nggak kyok ngunu iku..??sbgai wong jowo dgn sadar po tanpa sadar g' mengakui leg awak e dwe sbgai wong jowo...??
Aq sering merasa sbgai wong jowo g' njawani...
Budaya jowo g' paham,tuture jowo cma iso jowo ngoko,g' paham huruf honocoroko lan lintu2 ne...
Lan lweh parah g' ngerti sebabe nyangopo Kalah karo turis2 luar negeri, akeh turis sig luweh lancar bso jowo mulai tu2r e kromo inggil sampeg tindak tanduk e sesuai karo filosofi jowo tutur tinular...budoyo jowo luweh paham lan luweh njawani...

Topik menarik nih menurut aku...

itu kurang lebih yang secara teknisnya ya den?!
apa nggak lebih terarah ke perilaku to?

terkontaminasi budaya luar, tidak adanya pengarahan dan kurangnya kesadaran belajar...3 faktor yang cukup jadi sebab wong jowo nggak njawani
resi_dj
World Level

Post: 10.827
 
Reputasi: 52

__________________
Putri PetiR






Reply With Quote     #8   Report Post  

Привет всем !!!

Saya memahami pertanyaan ini . Hal ini dimungkinkan untuk membahas .
Home Level

Post: 1
 
Reputasi: 0






Reply With Quote     #9   Report Post  

Re: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

soale jowo(Sanskrit) kuwi PARI. uwong kon koyo pari isone dipigunakno yo di selepno disik.. gelem taaahhh?
Jawa dwipa=Pulau padi.
n1ngs1h
National Level

Post: 1.239
 
Reputasi: 110






Reply With Quote     #10   Report Post  

Re: (sharing)Anangin opo wong jowo gak njawani..??

saya gak ngerti bahasa jowo-.-
jainudin
Continent Level

Post: 3.593
 
Reputasi: 46

Reply
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar Threads
Thread Original Poster Forum Replies
ZONA JOWO-AYO NGOMONG NGGAWE BOSO JOWO(asal muni) resi_dj Belajar Bahasa Lain 1554
Tembang Jowo resi_dj Belajar Bahasa Lain 35
Nyanyi Jowo Bareng Pupet :D resi_dj Belajar Bahasa Lain 47
Boso Jowo Aku Wong Budur Bon Sari Mujil Kris KRISTIYANTO Belajar Bahasa Lain 5
Terjemahan lagu barat ke bahasa JOWO tulen Corbijn Humor 9


Pengumuman Penting

Cari indonesiaindonesia.com
Cari Forum | Post Terbaru | Thread Terbaru | Belum Terjawab


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.